<

#143 Yogahjärnan - hur yoga påverkar välbefinnande.

Yoga har blivit populärt i Sverige och västvärlden de senaste 20 åren. I det här avsnittet av Hjärnpodden berättar Christina Andersson, psykolog och Sara Granström Powiecki, yogalärare om hur kroppen, sinnet och välbefinnande påverkas av att träna yoga. 

Yogaträning består av fler olika delar. Det handlar om fysisk styrka och kroppskontroll, men även fokusträning och närvaro. Det handlar även om att lugna sig själv och sinnet genom att koppla ihop andningen med den fysiska träningen. 

Sara är lärare för blivande yogalärare och berättar om sin erfarenhet kring vad hon ser hända med de som tränat yoga en längre tid och Christina är psykolog, som även forskar på compassion vid Karolinska Institutet.  Vill du lära dig mer om compassion finns ett helt avsnitt kring det med Christina Andersson tidigare publicerat i Hjärnpodden. (Avsnitt 140). Sara och Christina är aktuella med boken Yogahjärnan (utgiven vintern 2022). 

Vill du ha kontakt med Kristina efter avsnittet kan du maila till [email protected] eller kontakta mig via hemsidan https://www.kristinabahr.se