<

#146 Diorama - Tuva Novotny och Åke Pålshammar

Tuva Novotny har skrivit manus och regisserat filmen Diorama. Filmen handlar om ett relationsdrama och parallellt med relationen får vi följa människans biologi, som spelar oss spratt ibland.

Vad händer när första förälskelsen och passionen lagt sig?

Hur kan vi hantera tristess i livet och relationer?

Vad behövs för att bibehålla närhet och förtroende och om vi nu ska gå skilda vägar, vad behöver vi för att fortsätta ha respekt för varandra? 

Det här är frågor som tas upp i filmen och till sin hjälp har Tuva fått vetenskapliga råd av bland andra Åke Pålshammar som även han är gäst i dagens avsnitt. Åke är neuropsykologiska och universitetslektor.

Tillsammans med Tuva och Åke pratar vi om vad som skulle behövas för att vi skulle öka förståelsen för de svårigheter som kan uppstå i relationer, vid uppbrott och efter och kanske kan vi hitta några nycklar för att komma vidare.  Här finns en trailer till filmen Diorama som har svensk biopremiär 6 maj 2022. https://www.youtube.com/watch?v=6ln1i0IYggM

På Youtube finns även Hjärnkanalen där Åke Pålshammar tar upp frågor kring hur vi människor fungerar med en hjärna... Den hittar du här. https://www.youtube.com/c/Hj%C3%A4rnkanalen

Vill du ha kontakt med Kristina mailar du som vanligt [email protected]

Https://kristinabahr.se