#148 Non Violent Communication (NVC) - Ola Schenström

Non Violent Communication kallas ibland för giraffspråket och kan vara användbart i relationer mellan människor. Dels är det ett sätt att kommunicera som minskar den emotionella färgningen av det vi säger, dels ökar den medvetenheten om våra behov - så att vi kan kommunicera om dem bättre. Det ger ett annat perspektiv på det vi är med om tillsammans och kan öppna upp för dialog, när vi är mindre dömande i våra samtal. 

Ola Schenström är allmänläkare och arbetar nu på Mindfulnesscenter sedan många år med att utbilda i Mindfulness och utbilda instruktörer i Mindfulness.  I det här avsnittet pratar vi om mindfulness och hur Non Violent Communication kan sammanföras och användas tillsammans och kanske även gagnar varandra. 

Läs mer om deras utbildningar, kurser, retreater, individuell coachning här: https://www.mindfulnesscenter.se/mindfulness-kurser-utbildningar/   Följ Mindfulnesscenter på Instagram här: https://www.instagram.com/mindfulnesscenter.se/   Prova att träna mindfulness online - Helt gratis i 14 dagar: https://learn.mindfulnesscenter.se/

Vill du ha kontakt med mig så maila gärna [email protected]

Alla avsnitt av hjärnpodden hittar du på https://hjarnpodden.se